מה יצא לי מזה?

כמרצים וחוקרים, שילוב מטלת ויקיפדיה נותנת הזדמנות:

  • לעצב ולהשפיע על איך תחום הידע שלכם יובן בציבור – כתיבה בוויקיפדיה מנגישה את תחום הלימוד והמחקר שלכם לקהל הרחב. ויקיפדיה היא מקור המידע הזמין ביותר ואחד הפופולריים ברשת: בכל חודש נצפים כ-45 מיליון דפים בוויקיפדיה העברית. שילוב מטלת כתיבה בוויקיפדיה מאפשרת להגדיל את הידע הזמין הקיים על מושגים, אישים, רעיונות וכיו"ב בתחום העניין שלכם.
  • הפניה למחקרים ומאמרים שלך במסגרת הערכים – ויקיפדיה היא אנצקלופדיה אשר מתבססת על מידע שהתפרסם במקומות אחרים. חוקרים המעורבים במיזמי הכתיבה מרחיבים את מעגל ההשפעה שלהם עשרות מונים, משום שפירות ההוראה בהובלתם וההפניות למאמריהם משתלבים בוויקיפדיה.
  • קרדיט לפעילותך ותרומתך לחברה בצורה של תבנית בדף שיחה – בדפי השיחה של הערכים הנכתבים במסגרת מיזם האקדמיה משולבות תבניות מסוג זה:

 

רוצים לדעת עוד?

כל מה שצריך הוא לכתוב מייל או להתקשר לרכזת התכנית, ד"ר קרן שצמן, בטלפון 077-3200796.

אנחנו נקיים איתך שיחה כדי להבין את מטרת המשימה שלך, הזמן שעומד לרשותך ופרופיל הסטודנטים שלך. יחד נעזור לך לגבש רשימת נושאים לכתיבה המתאימים כערכים בוויקיפדיה העברית ונסביר לך בדיוק איך להנחות את הסטודנטים לקראת ביצוע המשימה. הסטודנטים יקבלו חומרי עזר מקוונים רלוונטיים שינחו אותם לגבי יסודות כתיבה אנציקלופדית. הסטודנטים יכתבו את טיוטת הערך באמצעות מעבד תמלילים ויעבירו אותה אליך בקובץ רגיל. לאחר בדיקת העבודה ואישורה על-ידך, הסטודנטים יעבירו את טיוטות הערך שלהם לוויקיפדיה באמצעות חומרי הדרכה מקוונים. 

דוגמא למיזם אקדמי: ריאיון עם סיון לרר – קורס מבוא לדת הבהאית, האוניברסיטה העברית

דוגמאות לערכים שנכתבו במוסדות שונים

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/eduwikimediaorg/public_html/wp-includes/functions.php on line 3786